Здравни съвети от Учителя (Част 1)

Болестите, страданията са методи, чрез които Природата иска да застави човека да мисли. Те са възпитателно средство за възпалително средство за хората и носят благословение за тях. Ако ги нямаше, при сегашните условия на живота, хората щяха да бъдат по-нещастни. Те смекчават човешкия характер.

Необходимо е даже и най-здравите хора да боледуват. Боледуването е тониране. Когато човек има някакви нечистотии в себе си, тогава болестта, като някой боклукчия, ще дойде със своята кола да изхвърли навън тия нечистотии.

Когато някое живо същество злоупотребява със силите, които са му дадени, природата му изпраща болест, с която го ограничава. Болестите, страданията, противоречията на които човек се натъква, не са нищо друго освен задачи, които трябва да реши. Който реши задачата си, той сам изважда благото, което е скрито в болестта. Само този, който е боледувал, знае какво е болестта. Той е преминал през такива опитности, каквито здравият не познава. Следователно, здравето се цени чрез болестта.

Здравето зависи от вътрешната и външната чистота на човека. За да бъдеш здрав, трябва да дойдеш в съгласие с Природата. Тя ще ти даде светлина, въздух, вода и храна. Ако между енергиите на Слънцето и енергиите на твоя организъм става правила обмяна всякога ще бъдеш здрав.

 

Абцес, гноен

–         за да изсмуче гнойта се смесва с мед, брашно и вода и полученото се слага на мястото

–         за да изсмуче гнойта, царевично брашно ври с мляко и полученото се слага на мястото

–         всяка сутрин да се правят слънчеви бани при първите слънчеви лъчи. След това се нарязва един домат и се налага на мястото.

–         Да се направи баня с бъз; взема се цъфнал бъз и се прави баня с отварата.

 

Албумин и възпаление на бъбреците

–         пиене на повече гореща вода

–         много лека, лесносмилаема храна. Да се избягват киселите, солените и лютите храни; храни , богати с белтъчини. Да се приемат повече плодове:ябълки, круши, варени сливи и пр.

–         Всеки ден да прави връзка с Бога (да се моли)

 

Апендицит

Лекуването може да стане, когато месечината се разсипва. В началото на лекуване се взема рициново масло, за да се очистят червата. Четири дни абсолютен пост без храна и вода. В някои случаи възпалението се дължи на чуждо вещество – частици от храна или друго нещо в апендикса. При глад, организмът ,лишен от храна, изсмуква тези частици, премахва се причината и възпалението минава. По време на поста болният да лежи по гръб, да слага топло на корема, където е сляпото черво. Например топли трици, топли тухли и пр. И като мине постът и човекът започне пак да ходи да държи държи вълнена топла превръзка на корема. Отпостяването да стане с картофена супа без картофите или със спаначена супа без спанака и да не приема хляб. Преди картофената супа може да изпие една чаша гореща вода. През втория ден на отпостяването ще яде картофена супа с картофите, но пак без хляб. На третия ден ще вземе вече и хляб, и меки храни, например бамя, праз, картофи и постепенно ще премине след това към обикновената храна.

–         да се сложи на болното място млечен компрес от биволско или овче мляко. Да заври 2 л прясно мляко. Като заври, да се свали от огъня, да се сложи сок от един лимон и да се прецеди през марля. Болното място да се намаже с дървено масло и съсиреното мляко, още докато е горещо да се сложи на болното място, обвито в марля. Отгоре да се сложи мушама и после нещо вълнено, което да покрие за да не влиза въздух. Бинтова се добре. Слага се вечер и след 12 часа се маха. Това да се повтори няколко пъти.

–         Да не се яде месо един месец, краката да се мият в топла вода и тогава да се ляга.

 

Артеросклероза

–         Болният да употребява чесън. Няколко скилидки чесън да се счукат и се смесят с дървено масло и да се вземат вътрешно – може да се употреби и чеснова есенция.

–         Всяка вечер да се измиват краката с топла вода, за да се подобри кръвообращението

–         Да не се употребяват спиртни напитки

–         Спокойствие, никакви тревоги

–         За известно време суровоядство

 

Анемия

–         да носи яркочервен шал на врата си и често да го пипа и гледа.

–         Да взема една призма и всеки ден да проектира дъгата, когато има слънце. Като се разложи светлината, да види добре червената светлина и мислено да я проектира, че слиза като душ върху мозъка и цялото тяло. Първо ще прави опит с призмата, за да си представи живо червената светлина и после опитът ще прави мислено (когато няма слънце, също ще прави опита мислено)

Анемията е лиса на червения цвят. В болния преобладава студът. Този студ трябва да се превърне в топлина. Трябва да се ядат всички плодове, които са червени: череши, дини и пр. Да гледа червени цветя и да мисли върху тях. Червеният цвят е емблема на живота.

–         да пие гореща вода на глътки

–         всяка вечер да си измива краката с топла вода до над коленете. Да държи краката си във водата 4-5 минути.

–         Да диша дълбоко и да задържа въздуха, колкото е възможно повече.

–         Всеки ден да прави разходки в планината

 

Submit to StumbleUponSave on DeliciousShare via email