Здравни съвети от Учителя (Част 3)

Като ставате сутрин, спазвайте следните правила:

1. Като станете от сън, измийте добре ушите си.

Гледайте на тях като на големи господари. Те представляват една голяма фирма в света. За да не греши никой, хващайте леко ушите си и благодарете за тях. Като се обезсърчиш, хвани ушите си и благодари на Господа за тях.

Кажи си: „Едно време бях по-лош, сега съм по-добър“.

Ако имаш кал в ушите си, запитай се защо се е събрала тази кал. Изчисти калта, измий добре ушите си. Тогава ще се махнат поне една четвърт от мъчнотиите ти.

2. Хвани ушите си с двете си ръце и кажи: „Господи, благодаря ти, че си ми дал тези хубави уши и това голямо богатство, скрито в тях“.

3. Измивайте добре носа си.

Още със ставането си от сън благодари на Бога, че имаш нос. Като помислиш, че през твоя нос е минал Божественият живот, измий се със свещен трепет. Казваш: „Къде е Господ?“ – Всеки ден Бог влиза през носа. Носът е врата за Божественото. Чрез въздуха Бог влиза през носа, а излиза през устата. И когато излиза Господ, ще отвориш устата си и ще благодариш.

4. Благодари, че имаш уста.

С нея можеш да кажеш най-хубавите думи и мисли.

Устата е място, което може да спаси човека.

5. След това измий добре очите си и благодари, че можеш да гледаш с тях най-красиви неща.

6.. Никога не внасяйте в ума си мисълта, че светът е лош, какво ще стане с вас и т.н. !!!

Вестниците пишат, че война ще има, че болести има. Всичко това е забавление. Това са само посетители от невидимия свят. Като казват, че има инфлуенца, грип или друга някаква болест, това не е нищо друго освен микроби, които влизат в човека и намират почва за размножение, които после – поиграят малко, потанцуват си и като се усетят нахранени и задоволени, излизат навън от тебе, заминават си.

Те атакуват стомаха, белите дробове или главата, и тогава, за да се освободи човек от тази болест, трябва да има абсолютно чиста кръв.

Не яж храна, която може да остави известни утайки в тялото ти и да образува известна добра почва за разните болести. Не само това, но ако кръвта на човека е нечиста, ще се образуват неестествени химически реакции, неизбежни за времето си, защото тялото търпи само естествените реакции, които служат за неговото съграждане. Значи само при неестествена храна: била тя в мисли, чувства и постъпки, може да има такива неестествени реакции в организма на човека.

Submit to StumbleUponSave on DeliciousShare via email