При чудотвореца от Свети Влас

Ранно пролетно утро – 22.03.01. – небето бе покрито с облаци, синоптиците предвещаваха дъжд. В душите ни бе светло и призрачно. Всеки от нас очакваше срещата с трепет – едни търсеха помоща му, за да се измъкнат от примката на болестта, други за да му поднесат плода на зимния си труд, трети – да се посъветват как и накъде да продължат житейския си път. Неусетно, унесени в мислите си и пленени от пролетната премяна на дърветата и цветята, пристигнахме. На верандата ни посрещна както винаги изпълнен с Любов и Светлина, д-р Чаушев. Покани ни в стаята за гости, в камината гореше огън и осветяваше с чудни отблясъци всичко наоколо ….

Д-р Чаушев

- Как посрещнахте Новата година? Можа ли д-р Чаушев да си отпочине тази зима?

– Беше топла зима и пациентите не ме оставиха много, понякога ме намираха и в стаята ми за медитация. Видели ме като посрещам Слънцето и като слизам до брега на морето и казали : „А, той тука.“
За Коледа получих от четирите края на света подаръци – Тибет, Ерусалим, Берлин (Германия), Базел (Швейцария).

От Тибет получих снимки от различни манастири, броеница… Връщам се от морето и гледам пред входа на кабинета една торба, оставена с подаръците от манастирите. Може би защото съм приет за йога, или не знам, но са изпратили по човек до Академията даровете и са казали: „Като отиде в България, това да го оставите на д-р Чаушев.“ Повече не се обадиха. Кой им казва? Откъде знаят адреса ми?

Получих покана да присъствам – в Базел (Швейцария) празнуват 2000 години Коледа, и понеже не отидох благодарих. Председателят на комитета ми писа – какъв коледен подарък искам. Изпрати ми проспекти със специални издания за да си избера подарък и аз си пожелах – всички видения и предсказания за света, събрани в една книга.

И Били Грейн, най- големият издател в света на окултна литература, ми изпрати писмо от Берлин: „Ще получавате всяка година безплатен годишен абонамент.“ Получих вече първата книжка с подписа му.

От холандската телевизия искаха да снимат филм за мен, правят сериал за лекари от цяла Европа, които комбинират двете медицини – традиционната и нетрадиционната. Аз им отказах – през лятото тук ще ми гръмне главата. Получих съобщение: „Ние Ви имаме в архив“ – един вид не са се отказали още.

- Как посрещате пролетта?

– Началото на пролетта тази година беше на 20-ти в 15 часа и 31 мин. Благодаря на Бога, че точно в този момент останах съвсем сам. Качих се тук, запалих камината и пред огъня (Бог говори чрез огъня) си казах молитвите, направих медитация…

- Неуместно е може би да те питам за пролетната умора, когато цялата природа възкръсва за нов живот, но този въпрос вълнува мнозина.

– Пролетната умора – закон на тълпата. Това е най-голямото невежество на съвременната медицина и на академиците. Тези пролетни умори от едно време не мога да ги разбера. Ама сега ги разбирам, те цяла зима са яли само мъртва храна, мърша, меса, алкохол, не виждат слънце…. и гледат да се хванат за салати, за зеленина. Аз отдавна не съм ял салати – те са отгледани в разни оранжерии, изкуствени торове – само ни тровят пак …

Пролетта се чувствам най-свеж, най-добре, с най-много енергия в себе си, защото цяла зима съм бил на жива храна – плодове. Менюто ми за деня – изцедих си райски ябълки, смлях си бадеми и орехи; на обед – житце, сушени смокини, финап…Една смокиня живее 1000-ди години, едно домати – два месеца. Какво ще го ям? Миналата година съм изял едно домати.

Това пролетната умора, е такова невежество за мене – цялата природа, всичко се събужда, дърветата започват да цъфтят, а те пролетна умора – хранят се зимата само с мърша.

- Може би затова църквата е въвела тези великденски пости?

– А така! Празнуваме 24.12., Коледа – тогава е най-голямата нощ и най-малкият ден – 9 часа. Христос е Светлината, Любовта. Той е роден на 24-ти и на 20-ти ще възкръсне. Тогава – равноденсвие. Всеки ден Светлината побеждава Мрака с 3 минути. И затуй Великден идва – Възкресение Христово. Светлината побеждава Мрака. И затова сега, когато са решили да правят избори през лятото, ще победи повече Доброто. Когато правят избори есен – ноември, декември – тогава Тъмнината е победила Светлината, Злото е победило Доброто. В тоя свят на Рама – Добро и Зло отделно няма …ден/нощ, добър /лош, хубав/грозен. Всичко е биполярно, двойно.

- А чесънът и лука, според теб полезни ли са?

– Те не влизат в моето меню, аз вътреземни неща не ям. Които са получили вече болестите, е добре да ги лекуват с тях. Има витамини, фитонициди – естествени антибиотици, които лекуват микроби и болести. Хубави са за подправки, за дезинфекция на устата… Незнам дали ви разказах – една госпожа от София беше дошла при мен – все й кървели венците. Казах й: недей взема други лекраства, просто вечер една скилидка чесън я отрежи по средата, мъничко я разчупи и лекичко натрий венците. „Чесън?! Аз не мога с чесън?!“ – превземки ….

- Червеното цвекло, при кои заболявания е добре да се приема?

– Морковът и цвеклото – са вътреземни. Аз съм измерил – ряпата, морковът – всички въртят наляво – земни. Те са по-материални. Могат да имат много лечебни качества, но само за лечение на тялото, а на по-високо ниво – духовно – не носят нищо.

- Кое според теб е най-доброто прочистващо средство?

– Червата най-ги прочиства лимонът. Лимонът е чудото на природата. Академиците и те трябва да се замислят – има кисел вкус, а основна химическа реакция. Чудото на природата. Има жълт цвят – съзнание. Три са основните цветове – червено, синьо, жълто. Само лимонът и портокалът имат трептения диагонални (духовни).

Който иска да прочисти червата си, сутрин (особено, докато няма черешки и други плодове) да свари царевица (ако е стара – ронена, ако е млечна, тогава и кочанът може да се вари), да я остави да се поличи отвара. Капакът да не го маха, докато изстине и във водата (1/2 л. царевична вода) да изцеди два лимона, да си я подслади само с мед и сутрин да пий само това. Бъбреци (камъни), черва, всичко чисти.

Разговорът води Галя Колева

Submit to StumbleUponSave on DeliciousShare via email